Covid Maatregelen

Helaas hebben we nog steeds te maken met alle maatregelen rondom COVID19 en dat betekent dat we ook op school nog met een aantal aanpassingen rekening moeten houden. Het protocol dat voor de zomervakantie van kracht was wordt in grote lijnen voortgezet. Hieronder zullen we de belangrijkste wijzigingen melden.

• Voor alle groepen gelden de normale schooltijden weer.
  • De kinderen van de groepen 1, 2 en 3 worden op het plein opgewacht door de leerkracht.
  • Advies voor de ouders van groep 1, 2 en 3: de kinderen mogen zoveel mogelijk alleen naar de leerkracht lopen, neem afscheid bij de paaltjes. Als een kind echt niet alleen durft, kan een ouder even kort meelopen naar de leerkracht.
  • De kinderen van groep 4 t/m 8 gaan voor schooltijd direct naar binnen, er wordt voor schooltijd niet buiten gespeeld.
  • Kinderen van de hogere groepen komen zoveel mogelijk alleen naar school en gaan zoveel mogelijk alleen naar huis.
  • Na schooltijd gaan alle kinderen weer via het grote plein naar buiten. We willen de ouders van groep 1 en 2 vragen om door te lopen naar de ballenvanger op het plein. Ouders van de overige groepen mogen zich ook wat meer over het plein verdelen zodat de anderhalve meter afstand beter gehanteerd kan worden. Om de leerlingen in de groepen aangrenzend aan het plein niet te veel te storen, willen wij iedereen vragen om niet eerder dan 14.25 uur het plein op te gaan.
  • Ouders/ verzorgers lopen via de heg van de buurman het plein op en gaan via de heg van de schooltuin weer van het plein af. Dus steeds rechts aanhouden.
  • Ouders/ verzorgers nemen zelf de verantwoordelijkheid om de anderhalve meter afstand te bewaren.
  • Lokalen en overige ruimtes in de school zullen we iedere dag zoveel mogelijk ventileren.
  • Ouders/ verzorgers komen alleen op afspraak in de school.
  • De leerlingen van de groepen 3 t/m 8 zullen in de ochtendpauze weer samen op het plein spelen.
  • Alle maatregelen m.b.t. zieke kinderen en familieleden zijn nog steeds van kracht. Kinderen met klachten (ook verkoudheidsklachten bij de leerlingen van groep 3 t/m 8 ) blijven thuis. Ook als er een familielid koorts heeft, blijft de rest van het gezin thuis.
  • Trakteren mag, traktatie moet verpakt zijn.